Alimentar-se per quedar saludable!

Per què et recomanem menjar bé?

Menjar sa també vol dir menjar variat i és la clau per limitar l’aparició de moltes malalties. Així, el vostre cos tindrà tots els nutriments indispensables per a un bon funcionament. Els aliments sans, particularment la fruita i la verdura permetran el renforçament del sistema imunitari i la renovació de l’energia que necessites

podeu trobar aquesta informació, en francés, sobre : https://www.calculersonimc.fr/important-de-manger-varie

Aquí teniu els aliments que no cal menjar junt!

Si hi han aliments que no sabeu que es, teniu això : Farinacis (aross, blat…) ; proteïnes (ous) ; lactosa/es (llet) ; Grasses

El sucre és bo al matí per començar el dia plens d’energia 

Encanvi no va gaire bé al vespre perquè impedeix de dormir com cal això és perquè la sucre fa que el cor bategui més ràpid

Receptes per l'hivern

Sabent que tenim gana i que necessitem escalfar-nos i menjar consistent, l’adeqüació sembla complicada. En realitat és el més fàcil per cuinar lleuger. Hi ha una gran quantitat de verdures, perfectes per fer amanides, puré o fondue per acompanyar carns i peixos. Simplement cal coneixer algunes tecniques per no caure en els plats acompanyats d’una salsa de formatge o de massa greix que no seran necessariament interessants per el vostre equilibri.

Aquí teniu unes receptes healty per evitar-vos les recerques :

Per obtenir un plat fàcil de fer, aquí teniu una recepta de bacallà al vapor amb llimona, amanida de soja i rave.

INFORMACIÓ GENERAL

TEMPS DE PREPARACIÓ: 10 MINUTS

TEMPS DE CUINA: 10 MINUTS

RECEPTA PER:4 PERSONES

INGREDIENTS

4 PAVERS COD

4 RÀDIS

200 g de brots de soja

2 LLIMES GROCES

 ALGUNS FULLS CURSOS

 4 TREBALLS DE CIBOULET

 SAL,pebre

.

Demà és Mardi Gras !! O millor, un dimarts sense greixos! Perquè t’ofereixo la meva versió de bunyols de carnestoltes sense fregir ! Són increïblement cruixents per fora i esponjosos per dins, gràcies a un procés senzill de fregir com a bany de fregir … Tracteu-vos bé!

Bugnes de carnestoltes sense fregir

Temps de preparació 15 minuts

Temps de cocció 10 minuts

Temps d’espera 3 hores

Porcions

15 bunyols

INGREDIENTS

13 cl de llet vegetal o no

16 g de llevat fresc del forn (o la meitat de llevat sec, és a dir, 8 g)

1 cullereta de sal fina

350 g de farina t-65 o t-80

1 ou

50 g de xarop de atzavara

20 g de soja (o poma)

25 g d’oli d’avellana (o coco)

llet per daurar

coco ratllat o sucre glaç per bugnes

Nivell : Fàcil

de 10 a 15 minuts

Ingredients

150g de salmó fumat

4Ous

15cl Llet

50g de mantega

Farina de 200gr

0,5 polsadors de pols

Sal

Pebre

Com cal fer?

Fer fondre la mantega a foc lent en un cassó o al microones. Reserva.

Trenqueu els ous damunt d’un bol d’amanides i batu-los en una truita. Afegiu-hi la farina i el llevat i barregeu-la amb la llet i la mantega fosa, fins obtenir una massa homogènia. Sal i pebre i deixem reposar 30 min.

Escalfeu la planxa amb gofre, i després aboqueu un petit cullerot de massa a l’aparell i cuineu 3 a 4 min.

Enfornem les altres gofres fins que s’acabi la massa. Talleu el salmó a tires i disposeu-les sobre les gofres. Servir immediatament